free html5 templates


Zelfconfrontatie
Methode

Ons bureau maakt al 25 jaar gebruik van de zeer beproefde Zelfconfrontatiemethode (ZKM) van Professor Hermans. Wij hebben vele honderden leerlingen met deze methode kunnen helpen om problemen op school, in de studie en het persoonlijke leven aan te pakken en op te lossen.

Hoe werkt de ZKM precies?

De Zelfconfrontatiemethode is een narratieve coachingsmethode die in enkele sessies tot groot zelfinzicht kan leiden. Onze officieel erkende ZKM-coaches zijn zeer ervaren in het werken met jongeren en de problematiek van deze leeftijdsgroep. 

1

Breng "je leven" in kaart

Samen met de coach brengt de jongere zijn leven in kaart. Dat gebeurt in een open gesprek waarbij de jongere aangespoord wordt om te vertellen. De belangrijkste ervaringen worden op een reeks briefkaarten genoteerd.

2

Gevoelslijsten invullen

De tweede stap vindt aan de computer plaats. De jongere verbindt aan elke kaart uit zijn of haar verhaal gevoelens uit een lijst van 16 of 24 gevoelens. Elk deel van het verhaal krijgt zo ook een eigen gevoelslading.

3

Nagesprek

De resultaten worden uitgeprint en samen met de jongere besproken. De sterkte van specifieke gevoelens bij gebeurtenissen legt een netwerk aan dieper liggende samenhangen bloot. De jongere kan deze samenhangen zelf interpreteren.

Drie varianten

Mobirise

Motivatie-ZKM

De ZKM is bijzonder geschikt om ingewikkelde motivatieproblemen bij school of studie aan te pakken. De gesprekken vinden bij ons bureau in Amsterdam plaats.

Plaats: Amsterdam
Traject:
- Gesprek 1 (1,5 uur)
- Sessie aan de computer (1-2 uur)
- Gesprek 2 (1 uur)
- Oudergesprek (1 uur)
Kosten: 695 Euro

Mobirise

Online MZO2 (ZKM)

De online MZO/ZKM is vergelijkbaar met de face-to-face Motivatie-ZKM, alleen hoeft de leerling niet naar ons toe te komen. Het traject is daardoor sneller en goedkoper, maar minder persoonlijk.

Online
Traject:
- Vragenlijst online (45 min.)
- Gevoelslijsten invullen online (1-2uur)
- Online gesprek via zoom (1 uur)
- Oudergeprek via zoom (1 uur)
Kosten: 295 Euro

Mobirise

Complete ZKM

In sommige gevallen voldoet een Motivatie-ZKM of MZO niet om ingewikkelde problemen aan te pakken. Daarom bieden we ook een compleet ZKM-traject aan.

Plaats: Amsterdam
Traject:
- Gesprek 1 (2 uur)
- Sessie aan de computer (1-2 uur)
- Gesprek 2 (1,5 uur)
- Oudergesprek (1 uur)
Kosten: 995 Euro

Voor vragen, advies en aanmeldingen Mail ons!

Door u ingevulde contactgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag en niet voor publiciteit in welke vorm dan ook.