site templates free download


BIJ ONS STAAN DE JONGEREN CENTRAAL

Nieuw Perspectief is een klein bureau voor onderwijskundig advies en coaching. Wij begeleiden al 25 jaar leerlingen van middelbare scholen en studenten die vastlopen in hun opleiding en proberen hun een nieuw perspectief te bieden.

Wat doen wij?

Mobirise

Wij begeleiden
vastgelopen scholieren

Mobirise

Wij begeleiden
vastgelopen studenten

Mobirise

We coachen bij
faal en prestatieangst

Mobirise

We trainen
leerlingbegeleiders

Mobirise

We ontwikkelen het Motivatiezelfonderzoek MZO

Mobirise

We gebruiken de Zelfconfrontatiemethode ZKM

Mobirise

We coachen ook online

Mobirise

We geven trainingen en webinars
over jongeren en motivatie

Onze speerpunten

Mobirise

Motivatiezelfonderzoek

Het door ons bureau ontwikkelde Motivatiezelfonderzoek (MZO) is een online en interactieve vragenlijst voor scholieren en studenten waarmee belemmeringen in leerprocessen snel en overzichtelijk in kaart gebracht worden. Hiermee kunnen blokkades bij het leerproces worden opgelost.

Mobirise

Zelfconfrontatiemethode

De ZKM is een kortdurende coachingsmethode waarin de cliënt via zinnen en gevoelens naar zichzelf kijkt. De methode is zeer effectief gebleken bij scholieren en studenten die op de een of andere manier vastlopen in de opleiding. Voor de ZKM coaching zijn wij officieel gecertificeerd.

Mobirise

Online begeleiding

Veel van onze gesprekken verlopen online. Dat is voor iedereen gemakkelijk en werkt doeltreffend. Door 25 jaar ervaring kunnen wij deskundig advies geven bij school en leerproblemen. Ook geven wij online coaching en trainingen aan leerlingen, studenten met inzet van de ZKM, MZO en NLP. 

Onze visie op jongeren en prestaties

••         

Mobirise

Elke jongere is gemotiveerd om te leren

Deze stelling verandert alles. De vraag is niet meer: hoe motiveer ik een jongere? De vraag is: wat blokkeert hem of haar? En hoe kun je samen met hem/haar de hindernissen in kaart brengen?

Mobirise

Praat met de jongere, niet over de jongere

Scholieren en studenten krijgen vaak al jaren te horen wat ze fout doen. Niemand vraagt ze echt meer naar hun mening. Terwijl zij toch eigenlijk het best weten waarom ze iets wel/niet doen!

Mobirise

De jongere moet het zelf doen

Jongeren willen best veranderen. Maar dat moet wel op hun manier. Als ze zelf niet begrijpen waarom je iets zou moeten doen gebeurt er natuurlijk helemaal niets!

Wie zijn onze klanten en cliënten?

•••

Mobirise

Middelbare scholen en Hogescholen

Scholen maken gebruik van het Motivatiezelfonderzoek, sturen leerlingen naar ons door voor specifieke coaching, zoals de ZKM en faalangstreductie en laten mentoren, docenten en SLB'ers door ons trainen.

Mobirise

Huiswerkinstituten

Veel huiswerkinstituten in Nederland gebruiken het Motivatiezelfonderzoek. Wij werken samen met sommige huiswerkinstituten zoals instuut de Leeuw en After's Cool, geven advies bij begeleiding en trainen begeleiders.

Mobirise

Praktijken en bureau's

Ook zelfstandige hulpverleners met een eigen praktijk, bureau of werkzaam in schoolverband gebruiken onze diensten, zoals het MZO, het ZKM- Motivatieonderzoek en zetten ons in voor begeleiding en trainingen.

Mobirise

Ouders/Leerlingen

Ouders kunnen direct gebruik maken van het Motivatiezelfonderzoek en ons online advies daarbij. Verder coachen wij leerlingen die vastlopen online en op locatie. Wij zetten de ZKM in bij dieperliggende problemen.

Mobirise

Studenten

Vastgelopen studenten kunnen bij ons het MZO-studenten doen en krijgen daarbij online advies en zo nodig verdere online coaching. We hebben ruime ervaring met studenten en de specifieke problemen die zij tegenkomen.

Mobirise

Docenten

Ook docenten kunnen bij ons terecht voor coaching bij werkgerelateerde probleemstellingen. De Zelf confrontantiemethode heeft bewezen hierbij goed te werken.

Ons curriculum

•• •

1000

MZO-screenings

Het door ons ontwikkelde Motivatiezelfonderzoek wordt door vele scholen en huiswerkinstituten structureel en met succes ingezet. Inmiddels is onze teller ruim boven de 1000 screenings uitgekomen!

300

Motivatie-ZKM's

De Zelfconfrontatie methode is een belangrijke methode die wij inzetten bij de begeleiding van vastgelopen jongeren. Inmiddels zijn we de 300 begeleidingstrajecten ruim gepasseerd!

23

Vaste klanten

Onze vaste klanten zijn scholen, huiswerkinstituten en onafhankelijke bureau's die gebruik maken van onze diensten en trainingen. Dat zijn er inmiddels meer dan 23!

25

Jaar ervaring

Nieuw Perspectief is voortgekomen uit Bureau Perspectief. Onze coaches zijn al meer dan 25 jaar in het vak en hebben ruime ervaring met jongeren. Ze kunnen u dus extra goed van dienst zijn!

Onze klanten

Wie zijn wij? ••••

Bureau Nieuw Perspectief is een klein onderwijskundig adviesbureau in Amsterdam.

Heinerich Kaegi

ZKM-consultant, coach, docent wis- en natuurkunde, ontwerper van het Motivatiezelfonderzoek

Wilma Menko

NLP-trainer, faalangstreductietrainer, studentenbegeleider, MZO officemanager

Jacomien de Leeuw

Leerlingbegeleider, ZKM-consultant, docente Frans, ontwerper van het Motivatiezelfonderzoek

Voor vragen, advies en aanmeldingen Mail ons!

Door u ingevulde contactgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het beantwoorden van uw vraag en niet voor publiciteit in welke vorm dan ook.

Nieuw Perspectief

Amsterdam
KVK 67572626

Contact

06-13490363 (Heinerich)
06-38140909 (Wilma)
info@motivatiezelfonderzoek.nl
info@bureaunieuwperspectief.nl
heinerich@kaegi.nl