MZO voor ZKM'ers

MZO voor ZKM'ers

Het MZO is geïnspireerd door de Zelf Confrontatie Methode van prof. H.J.M Hermans (Emeritushoogleraar Persoonlijkheidsleer van de Radboud Universiteit van Nijmegen). Daarom is de methode bij uitstek geschikt voor ZKM-consultants. Mocht u als ZKM-consultant met het MZO willen werken, neem dan contact met ons op.

>>>Zie ook de folder

Op welke punten sluit het MZO aan op de ZKM?

 

MZO1 (Screening)
  • De interactieve vragenlijst volgt een soort levensverhaal van de leerling/student. Er wordt doorgevraagd op belangrijke thema's.
  • De schalen zijn subjectief en worden dus in het gesprek gebruikt als ontlokkers van een dieper verhaal van de leerling/student.
  • De houding van de begeleider is Rogeriaans. We gaan dus uit van een eigen innerlijke kracht van de cliënt om zichzelf te verbeteren.
  • Er wordt niet over de cliënt gesproken, maar met de cliënt.
 
MZO2 (Zelfonderzoek)
  • Het MZO2 gaat van hetzelfde online "geschreven" levensverhaal uit als MZO1 en gebruikt dat als waardegebieden.
  • Scoring op basis van een gevoelslijst volgt exact de ZKM.
  • Rapportage met Z, A, P en N-somscores, de cirkel en de affecthiërarchie.
 
Nieuwe ontwikkelingen voor ZKM-consultants
  • In de loop van 2017 zal een nieuwe invoer via ons online systeem mogelijk worden die vooral geschikt is voor ZKM-consultants
  • ZKM-consultants die ons systeem willen gebruiken kunnen dan hun eigen online vragenlijsten ontwikkelen, geschikt voor specifieke ontlokkersets.

Onze visie bij de aanpak van motivatieproblemen

 

Stelling 1:
elke leerling is gemotiveerd
om te leren

 

Deze stelling verandert alles. De vraag is niet meer: hoe motiveer ik een jongere? De vraag is: wat blokkeert hem of haar? En hoe kun je samen met hem/haar de hindernissen in kaart brengen?

 

Stelling 2:
Praat met de leerling,
niet over de leerling

 

Ongemotiveerde leerlingen krijgen vaak al jaren te horen wat ze fout doen. Niemand vraagt ze echt meer naar hun mening. Terwijl zij toch eigenlijk het best weten waarom ze iets wel/niet doen!

 

Stelling3:
De leerling moet het zelf doen
en
zelf
begrijpen

 

Jongeren willen best veranderen. Maar dat moet wel op hun manier. Als ze zelf niet begrijpen waarom je iets zou moeten doen gebeurt er natuurlijk helemaal niets!

Agenda

 

 

 

Meer informatie
Contact

Zoek ons op social media

Copyright: Bureau Nieuw Perspectief *** Powered by CMSimple_XH ***·w3schools-css *** Inloggen ·Laatste update: